Masajul Cu Pietre Vulcanice

Masajul cu pietre vulcanice calde

Imaginează-ți cum e să combini efectele și beneficiile masajului de relaxare, cu aromele uleiurilor terapeutice și cu o atmosferă care te deconectează total de stres și griji cotidiene.
Masajul cu pietre vulcanice este o indicație excelentă pentru relaxare, energizare, insomnii și chiar dureri musculare.
Cu toții am folosit cel puțin o dată în viață efectul terapeutic pe care îl are căldura asupra corpului sau pentru a ne relaxa.
Durerile abdominale din timpul menstruaţiei, disconfortul provocat de durerile musculare după un efort fizic intens pot fi ameliorate rapid.

Cum funcționează masajului cu pietre vulcanice?

Îmbinând hidroterapia cu aromaterapia și termoterapia, masajul folosește elemente precum apa, pietre vulcanice calde şi uleiuri terapeutice
  • Incălzirea acestora până la 50 de grade Celsius.
  • Aplicarea rocilor vulcanice și a uleiurilor esențiale.
După ce sunt încălzite, rocile sunt unse cu diverse uleiuri terapeutice și sunt aşezate pe corp, în diferite zone: spate, abdomen, piept, față, palme, brațe sau picioare.

Piatra cel mai des folosită este bazaltul

O rocă vulcanică neagră, bogată în fier și magneziu. Datorită nivelului ridicat de fier şi magneziu, pietrele acumulează multă căldură pe care o dispersează într-un timp îndelungat.
Principalul avantaj al acestei terapii este că ne permite să observăm ușor care sunt zonele în care corpul nu funcționează în parametri optimi. Dacă într-o anumită zonă pietrele pierd rapid căldura, înseamnă că acolo există un dezechilibru de care trebuie să ținem cont.

Ce beneficii aduce în plus faţă de masajul clasic de relaxare?

Terapia cu pietre calde este mai mult decât un mesaj clasic de relaxare, ea aducând în plus beneficii esențiale:

1. Ajută la detoxifierea corpului

Datorită căldurii emanate de pietre în timpul masajului, corpul transpiră mai mult și astfel toxinele sunt eliminate rapid. Efectul pe care îl simți după un astfel de masaj este la fel ca după câteva minute de saună sau un duș cald, revitalizant.

2. Ne avertizează în ce zone ale corpului există dezechilibre

În funcție de ritmul în care pietrele dispersează căldura, ne putem da seama care sunt zonele în care corpul funcționează normal și care sunt cele în care întâmpină dezechilibre. Asta deoarece pietrele care se răcesc mai repede lucrează intens să elimine dezechilibrul din organism.

3. Echilibrează fluxul energetic din corp

În afară de corpul fizic, există si un corp energetic. Pe parcursul şedinţei de masaj, rocile sunt așezate în zone cheie energetic, dureroase la palpare si blocate.
În acest fel, punctele în care energia nu circulă normal sunt deblocate, iar corpul fiind reechilibrat își recapătă rapid sănătatea și vitalitatea.

 Efecte sunt resimțite de la primele şedințe

  • Calitatea somnului este mult îmbunătăţită şi astfel poţi combate uşor insomnia;
  • Sistemul imunitar este accelerat şi întărit;
  • Activitatea rinichilor şi a altor organe se îmbunătăţeşte;
  • Stresul şi anxietatea sunt reduse;
  • Durerile sunt ameliorate rapid.

 „Corpul este casa voastră, așadar e important să fiți buni cu el, să-i dați hrană de calitate, să-l antrenați cu grijă, să-i dați odihna de care are nevoie, să-l masați când vrea să fie rasfățat”. Ben Renshaw 
Nu mai aștept momentul potrivit nu vine niciodată!
Vino chiar azi la masaj!

Echipa KinetoArt

Leave a Comment